Warta Industri

Karakteristik lan aplikasi lapangan serat nilon

2023-05-31
Serat nilon minangka jinis serat sintetik, komponen utama yaiku poliamida. Struktur molekul serat nilon nduweni karakteristik ing ngisor iki: 1. Molekul nilon kasusun saka rantai poliamida lan substituen, lan rantai poliamida minangka unit struktural utama. Rantai poliamida biasane dumadi saka amina biner alifatik lan asam dibasic, sing paling umum yaiku anhidrida sulfit lan kaprolaktam. Sejumlah gugus amida (-Conh -) ana ing molekul serat poliamida, lan gugus iki disambungake kanthi ikatan amida.
Serat nilon minangka jinis serat sintetik, komponen utama yaiku poliamida. Struktur molekul serat nilon nduweni karakteristik ing ngisor iki:

1. Molekul poliamida kasusun saka rantai poliamida lan substituen, lan rantai poliamida minangka unit struktural utama. Rantai poliamida biasane dumadi saka amina biner alifatik lan asam dibasic, sing paling umum yaiku anhidrida sulfit lan kaprolaktam. Sejumlah gugus amida (-Conh -) ana ing molekul serat poliamida, lan gugus iki disambungake kanthi ikatan amida.

2, molekul serat poliamida ngemot akeh klompok metil lan metilen, klompok kasebut nggawe molekul poliamida duwe hidrofilik sing apik, gampang diwarnai.

3. Rantai poliamida ing molekul poliamida diatur banget, mbentuk wilayah kristal tartamtu, saéngga serat poliamida nduweni sifat fisik lan mekanik sing apik banget, kayata kekuatan lan elastisitas sing dhuwur.

4, serat nilon nduweni stabilitas termal sing apik lan tahan nyandhang, bisa njaga sifat fisik sing apik ing suhu sing luwih dhuwur, ora gampang nyandhang.

Struktur molekul serat poliamida utamane kasusun saka rantai poliamida lan klompok substituen, rantai poliamida minangka unit struktur utama. Amarga ana luwih akeh gugus amida lan gugus metil/metilena ing molekule, nduweni hidrofilik sing apik lan gampang diwarnai.

Amarga serat nilon nduweni sifat fisik lan mekanik sing apik, tahan panas, resistensi nyandhang lan gampang diwarnai lan kaluwihan liyane, mula akeh digunakake ing macem-macem lapangan, sawetara lapangan aplikasi utama kalebu:

1, lapangan tekstil: bisa digunakake kanggo ngasilake macem-macem kain lan tekstil, kayata jeroan, kaos kaki, olahraga, swimsuit, nyandhang kasual, sandhangan karya, etc., resistance nyandhang lan kekuatan lan sifat liyane bisa nggawe tekstil iki apik. urip layanan lan comfort.

2. Lapangan industri: Uga digunakake ing lapangan industri, kayata manufaktur kursi mobil, sabuk pengaman, kabel ban, tali industri, saringan lan produk liyane.

3, lapangan bahan kemasan: bisa digunakake kanggo ngasilake macem-macem bahan kemasan, kayata kain kekuatan dhuwur, papan serat, gasket, lan liya-liyane, kekuatan dhuwur lan resistensi nyandhang lan sifat liyane bisa nglindhungi barang kemasan, nggawe packaging luwih awet.

4, lapangan dekorasi omah: uga bisa digunakake kanggo ngasilake macem-macem bahan dekorasi omah, kayata karpet, kain sofa, gorden, sprei, lan liya-liyane, kelembutan lan resistensi nyandhang lan sifat liyane bisa nggawe bahan dekorasi omah iki luwih awet.

5, lapangan medis: bisa digunakake ing produksi pasokan medis, kayata gaun bedah, topeng, saringan obat, lan liya-liyane, kekuatan dhuwur lan tahan panas lan sifat liyane bisa njamin safety lan urip layanan pasokan medis kasebut.